fredag 13 november 2015

Demokrati

I och med att det var två studiedagar den här veckan så har undervisningen inte sett riktigt ut som vanligt. Vi har till exempel inte haft något ASL-arbete. Vi hade alltså en hel timme i torsdags där vi inte hade något planerat. Vi tog tillfället i akt och tänkte att barnen själva kan få bestämma aktivitet. I äkta demokratisk anda tog vi fram de alternativ barnen hade på aktivitet och sedan genomförde vi en anonym omröstning. Det här har vi gjort tidigare så det var inga problem. Tre alternativ fick ungefär lika många röster så vi beslutade tillsammans med barnen att det fick välja själva mellan de tre alternativen. Efter hand dök det upp ytterligare en aktivitet.
 
 
 Några ville spela "Trugs", det är ett kortspel som påminner mycket om Uno men med ord på varje kort som barnen läser när det lägger ner kortet. Ett mycket populärt spel.

 Några ville hellre arbeta med Ipad där de skrev sagor och ritade till (NE berätta), eller så övade de matematik (NE räkna) eller så övade de på att skriva (NE skriva och ABC-klubben).

 Ett stort gäng valde att pyssla där temat var djur. Vi kom överrens om ett särskilt pyssel som blev en uggla där barnens handavtryck blev vingarna. Här tränas samarbete och finmotorik.
 
 En del hittade vårt mattematerial och såg att de kunde man ju använda till att bygga med.
En väldigt rörig, högljudd men oerhört kreativ lektion som fick högsta betyg från barnen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar